----
W marcu b.r., w ramach przygotowań do wyjazdu na praktyki zawodowe do Irlandii z Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, młodzież klas Technikum Hotelarskiego i Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wzięła udział w 20-godzinnych Warsztatach Kuchni Irlandzkiej poprowadzonych przez panią Andżelikę Wojtas-Bibow. Na zajęciach pasjonaci kuchni: Wiktoria, Daniel, Kacper i Olek uczyli się przygotowywać różne potrawy irlandzkie. Na początku przygotowywano przysmaki śniadaniowe takie jak: irlandzki chleb na sodzie, jajka sadzone, smażone kiełbaski, bekon, fasolka w sosie pomidorowym i smażone pieczarki. Na kolejnych zajęciach uczestnicy przygotowywali dania główne, takie jak gulasz irlandzki, ryba w sosie piwnym z frytkami. Potem były desery, takie jak naleśniki z czekoladą, ciasteczka z rodzynkami, ciasto marchewkowe z bakaliami, jabłecznik oraz kawa po irlandzku. Dzięki warsztatom uczniowie rozpoczynający praktyki w irlandzkich hotelach i restauracjach będą mogli pokazać, że kuchnia irlandzka nie jest im obca. Podziękowania dla pani Andżeliki Wojtas-Bibow za opiekę nad młodzieżą i przekazanie wielu umiejętności w przygotowaniu potraw.